helping-hand-yoga-annika

Yoga berör oss på många nivåer

Vi begränsar ofta oss själva både i kropp och tanke. Yogan lär oss acceptera våra kroppar men också att utmana våra självbild. Att sedan gå in i sin inre upplevelse är en fantastisk resa som man bara inte vill missa!
Yogan ger mig en känsla att vara hel och ha tillgång till hela min kraft och potential. Yogan gör mig glad! Jag delar gärna den glädjen : )
Så här ser en yogaklass ut;

I Hatha Yoga klassen fokuserar vi på att finna rätt hållning och balans I positionen I lugn takt. Vi följer vår andning I rörelserna och ett naturligt flow uppstår.

Varje lektion är 90 min och börjar med uppvärmning och solhälsning för att få igång flödet och kraften, sedan saktar vi ner, fokuserar, balanserar och lirkar upp ryggrad och höfter. Vi går igenom någon position mer grundligt och det är öppet för frågor. Någon position ingår som är mer utmanande. Andningsövningar, pranayama, ingår och klassen avslutas med avslappning, savasana och meditation.

Med hjälp av träblock, bälte och filt anpassas yogapositionerna till elevens förmåga. Fokus ligger också på grundläggande förståelse om rörelse, position och tyngdpunkt – varför gör vi såhär och inte sådär och hur det påverkar kroppen.

yoga-treats-helping-hand

Är denna klassen något för mig?

Yogan passar för nybörjare som vill ha grunderna såväl som mer erfaren utövare som vill ha en lugnare takt för att gå djupare in I positionen. Men framförallt är det en klass som passar dig som börjar känna av kroppens begränsningar och vill göra något åt det. För dig som söker en större kroppsmedvetenhet och önskar individuell hjälp/övningar på terapeutisk grund.

Många tror att man måste vara flexibel för att utöva yoga.
Så är det inte. Istället kommer du med utgångspunkt från dig själv bli mer flexibel och smidigare cm för cm. Yoga är att smälta in i sin kropp och ge den kärlek.
Yoga kan lära dig att acceptera din kropp men också att utmana din självbild av vad du kan klara av.

Bara efter några pass kommer du märka fördelarna. Yogan öppnar flödet i kroppen. Yogan förbättrar kroppshållningen och mjukar upp stela höfter, bröstkorg och axlar. Yogan stärker knäleder och fötter.

Yogan påverkar ditt välbefinnande och gör att du får kontakt med ditt inre jag. Yogan balanserar kropp och medvetande och öppnar upp för andliga insikt.

Du är varmt välkommen!

Yoga, 90 min, 150:-

Yoga, 10 ggr, 1200:-

After you have typed in some text, hit ENTER to start searching...